Τηγανιά με μανιτάρια και ποικιλία από ψητά λουκάνικα

keyboard_arrow_leftRecipes

Τηγανιά με μανιτάρια και ποικιλία από ψητά λουκάνικα

Serves: 0 Time: Skill:
Υλικά
  • 6 λουκάνικα ανάμεικτα
  • 600 γραμ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια (πλευρώτους-ασπρομανίταρα-πόρτο μπέλο κλπ.)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 1/4 φλ. μαύρη μπίρα
  • φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή μανούρι ή ταλαγάνι Μεσσηνίας
  • φρυγανισμένο ψωμί
Εκτέλεση
  • 1. Για την τηγανιά με μανιτάρια, καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια με νωπό πανί και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
  • 2. Ζεσταίνουμε μεγάλο μαντέμι ή τηγάνι με χοντρή βάση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια στο καυτό τηγάνι. Δεν ανακατεύουμε συνεχώς για να μην αποβάλουν τα υγρά τους κι αντί να τηγανιστούν βράσουν.
  • 3. Αφού ψηθούν σε σιγανή φωτιά 2-3 λεπτά, τα γυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη. Τότε προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύοντας αφήνουμε να μαλακώσουν σε δυνατή φωτιά.
  • 4. Προσθέτουμε τα λουκάνικα καθώς και ότι υγρό έχουν βγάλει, ανακατεύουμε και σβήνουμε με την μπίρα.
  • 5. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια σχεδόν με το λάδι της.
  • 6. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα. Ψήνουμε τα λουκάνικα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά γυρίζοντάς τα. Τα βγάζουμε σε ξύλο κοπής. Τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε στην τηγανιά.
  • 7. Σερβίρουμε σε μία πιατέλα την τηγανιά. Σε ένα δίσκο βάζουμε τις φέτες ζεστού φρυγανισμένου ψωμιού και τις πασπαλίζουμε αμέσως με τρίμματα φρέσκου κατσικίσιου τυριού.
Πηγή: argiro.gr
Add this recipies ingredients to your basket. Add All Ingredientsshopping_basket