Υλικά
- 6 λουκάνικα ανάμεικτα
- 600 γραμ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια (πλευρώτους-ασπρομανίταρα-πόρτο μπέλο κλπ.)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 1/4 φλ. μαύρη μπίρα
- φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή μανούρι ή ταλαγάνι Μεσσηνίας
- φρυγανισμένο ψωμί
Εκτέλεση
- 1. Για την τηγανιά με μανιτάρια, καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια με νωπό πανί και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- 2. Ζεσταίνουμε μεγάλο μαντέμι ή τηγάνι με χοντρή βάση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια στο καυτό τηγάνι. Δεν ανακατεύουμε συνεχώς για να μην αποβάλουν τα υγρά τους κι αντί να τηγανιστούν βράσουν.
- 3. Αφού ψηθούν σε σιγανή φωτιά 2-3 λεπτά, τα γυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη. Τότε προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύοντας αφήνουμε να μαλακώσουν σε δυνατή φωτιά.
- 4. Προσθέτουμε τα λουκάνικα καθώς και ότι υγρό έχουν βγάλει, ανακατεύουμε και σβήνουμε με την μπίρα.
- 5. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια σχεδόν με το λάδι της.
- 6. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα. Ψήνουμε τα λουκάνικα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά γυρίζοντάς τα. Τα βγάζουμε σε ξύλο κοπής. Τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε στην τηγανιά.
- 7. Σερβίρουμε σε μία πιατέλα την τηγανιά. Σε ένα δίσκο βάζουμε τις φέτες ζεστού φρυγανισμένου ψωμιού και τις πασπαλίζουμε αμέσως με τρίμματα φρέσκου κατσικίσιου τυριού.
Add this recipies ingredients to your basket.
Add All Ingredientsshopping_basket