Φασόλια γίγαντες με σύγκλινο Σπάρτης

A healthier chip
keyboard_arrow_leftRecipes

Φασόλια γίγαντες με σύγκλινο Σπάρτης

Serves: 1 Time: 00:30 Skill:
Υλικά
  • 500 γραμμάρια γίγαντες φασόλια
  • 100 γραμμάρια πράσο
  • 20 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμάρια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια σύγκλινο κομμένο σε κύβους ( ή λουκάνικο με πορτοκάλι)
  • 400 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 600 ml χυμός ντομάτας
  • 60 ml σέλινο κομμένο σε φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
  • 1. Βάζεις τους γίγαντες σε νερό να μαλακώσουν για 10-12 ώρες πριν. Κατόπιν τους βράζεις σε άφθονο, αλατισμένο νερό για 1.5 ώρα και τους στραγγίζεις.
  • 2. Ροδίζεις το σύγκλινο το πράσο και τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. και μετά προσθέτεις τα φασόλια, το σέλινο, τα καρότα και τα σβήνεις με το χυμό της ντομάτας.
  • 3. Μεταφέρεις το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος και ρίχνεις τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Ψήνεις για 50 λεπτά σε φούρνο με θερμοκρασία στους 180 βαθμούς κι έπειτα απολαμβάνεις!
Πηγή: manivoice.gr
Add this recipies ingredients to your basket. Add All Ingredientsshopping_basket